onsdag 28 januari 2015

a england - Princess Sabra

Yep, det är Grön Onsdag hos Vacker & Underbar.
Och idag firar jag den med ett typ grönt lack från a englands kollektion The Legend. Detta lack har undertiteln Tristam Eyes, då det ska ha samma färg som ögonen på a england-Adinas katt. På hemsidan beskrivs den som 'Alluringly feline golden olive bronzite'. Lång beskrivning på en färg. som svensk vill jag gärna påstå att det är Champisfärgat ;) men jag kan hålla med om att det är en guldig olivgrön. 
Detta är ett hololack men holot är väldigt diskret, det ger "bara" en ytterligare skimmerdimension till detta vackra lack. 

Tre lager, topplack Seche Vite.

Inomhusljus:

 Blixt:
 Lampa:

fredag 23 januari 2015

NPB - Elle La Vend Aire

Jag är fortfarande inne på att ha våriga pasteller så här kommer en ljust lavendellila, lite dammig, sådan från Nail Pattern Boldness. Lacket är från 2013 och ska tydligen vara ett av de första NPB gjorde som inte var glittriga.
Den är rätt skir men det hör väl till den våriga känslan.

Tre lager, med Seche Vite som topplack. Jag skulle säga att bilden i vitt ljus visar färgen bäst.

Inomhusljus:

 Vitt ljus:
 Lampa:

onsdag 21 januari 2015

Smitten - Enchanted Forest (Vintage)

Dags för Grön Onsdag hos Vacker & Underbar.
Ja, jag har visat detta lack förut. Dock är det tillverkat under en period när Smitten hade problem med att leverantören hade ändrat pigmentformulan så färgen på vissa lack bleknade. Denna tappade inte färgen helt men har blivit bra mycket ljusare grön om ni frågar mig. Mer gräs/björklövsgrön, skirare och mindre tealfärg.
Nog för att den är snygg och regnbågig även i denna version :)

Tre lager, topplack Seche Vite. Längst ner har jag lagt till en bild på detta lack för ett år sedan, som jämförelse.

Sol:

 Dagsljus:
 Lampa:
 Lampa, för 1 år sedan:


måndag 19 januari 2015

Cirque - Cerrillos

Och åter firar vi Blå Måndag hos Makeupbyblowfish

Det här är ett lack från Cirques kollektion Heritage, som kom 2014. Jag har visat det förut men jag fick ett ryck och ville ha ett somrigt lack så det fick bli denna härliga turkosblå färg, som ett sommarhav... dessutom med holoregnbågar.

Här har jag tre lager med Seche Vite som topplack. 

Inomhusljus:

 Lampa:


torsdag 15 januari 2015

Darling Diva - The Grand Rite

Här är ytterligare ett otroligt tjusigt lack från Salem-kollektionen, djupt rubinröda The Grand Rite.
Ja, jag återgår lite till de mörka, glödande färgerna. Dels för att denna var otestad på fingrarna (har dock testats på tår), dels för att jag ville ha en maktfärg på naglarna nu av olika skäl. Jag har fått för mig att mörka lack är sådana, faktiskt. Man kan ju tänka sig att det skulle vara klassiskt med typ fransk manikyr eller diskret skimmer i nån neutral färg men de känns inte som maktfärger för mig per se.

Detta lack är oavsett välpigmenterat. Viss antydan till holosjuka gjorde dock att jag behövde två lager, sedan la jag ett lager Seche Vite.
Tyvärr kom ett katthår med på de två nedre bilderna men men. Ni ser ju ändå att detta är ett väldigt tjusigt lack. Jättefina regnbågar har det också även om det inte riktigt fick chansen att visa dem pga solbrist.

Kallt inomhusljus:
 Lampa:


måndag 12 januari 2015

IsaDora - Blue Sky

Här är mitt bidrag till Blå Måndag hos makeupbyblowfish idag; Blue Sky från Isadoras kollektion Fanciful 2011.  
Jag kände mig lite mätt på alla mättade färger nu efter höst och jul så detta kändes självklart - en klarblå himmel i en årstid som ljusnar men forfarande inte kan kallas vår.
Personligen tycker jag detta är väldigt fint; trodde först att jag skulle uppleva det som för frostigt med silverskimret och den kalla blå grundnyansen men det är inte alls ett problem.

Tre lager, topplack Seche Vite. 

Kallt dagsljus:
 Inomhusljus:

lördag 10 januari 2015

OPI - Rally Pretty Pink

Det här var en jättepopulär nyans för några år sedan, roséguld, OPI hade faktiskt två varianter (den andra är från Miss Universe-kollektionen, It's my year) och Zoya en (Faye). Detta lack är dock från OPI:s samarbete med Serena Williams, kollektionen Glam Slam France som kom 2011.
Och det är verkligen roséguld, där den rosa delen är typ gammalrosa/ljungrosa och guldet lutar åt det bronsiga hållet. Lite persikoaktigt, kanske? Jättesnyggt i alla fall. Jag var och färgade ögonfransarna idag och fick beröm för den här manikyren.

Tre lager, topplack Seche Vite. Några solbilder blir det inte pga akut solbrist. Det glittrar fint ändå.

Blekt vinterdagsljus:
 Lampa: