måndag 29 september 2014

Girly Bits - Bachelor's Button

Det är åter dags för Blå Måndag, numera heter värdinnan Emelie på makeupbyblowfish
Det här är ett väldigt sött och mjukt holo, dov pastellblå med lugna regnbågar. Vilsamt och fint, från vårkollektionen 2013.

Det är lite skirt så man har lite VNL även efter 3 lager som här, men det är inget som stör.

Dagsljus:
Höstsol:


fredag 26 september 2014

Lilypad - True Blood

Japp, även på Skimmerskuggans Holofredag blir det vampigt. Här är underbara True Blood, en mörkt auberginefärgad skimrande holo från 2013, hur läcker som helst.  Detta hade jag när jag och maken hade slottshelg, tyckte det matchade så bra till klänningen att jag lagt till en bild på det också. Om någon skulle råka undra är klänningen hellång, High slit lace dress från Pernilla Wahlgren Collection (jo, jag gillar hennes klänningar. Och just den nyansen).

Tre lager och Seche Vite som överlack. 

Dagsljus:


 Blek sol:
 Dagsljus:

torsdag 25 september 2014

OPI - Viking in a vinter vonderland

Irriterande nog lyckades jag inte ta några bilder på min förra manikyr, med härligt röda China Glaze Hey Sailor. Detta är en helt annan typ av färg, mörkt lilavampigt från OPIs Nordic Collection som släpptes i år.
Det ville inte gärna visa färg på bilder heller, mest ville det bara se svart ut. Detta är alltså mörkt aubergine i färgen, väldigt typiskt höstigt. Snyggt och klassiskt.

Tre lager krävdes för täckning, sen ett lager Seche Vite på för att ge extra glans.

Dagsljus:

 Lysrör:
 Stark lampa:

söndag 21 september 2014

China Glaze - Short & Sassy

Här kommer ett härligt vampigt höstlack, från en rätt så klassisk höstkollektion, nämligen China Glazes höstkollektion 2009 Retro Diva. Underbart djupröd med glödande skimmer, ett riktigt fint lack alltså.

Här ser ni tre lager, Seche Vite är överlack. Ursäkta den ostädade manikyren.

Dagsljus:

 Sol:


fredag 19 september 2014

Glitter Gal - Red 3D

Skimmerskuggan håller fortfarande i Holofredag och idag vill jag visa ett härligt rött holo som släpptes 2011. Till och med ett ganska röttrött holo, ofta får de en rosa tendens.
Väldigt snyggt och härligt med lite livligare färg nu på hösten också. Vackra gyllene regnbågar får man på köpet, riktigt stark holo.

Tre lager, kunde ha räckt med två tror jag, och Seche Vite som överlack. 

Inomhusljus:
 Sol:
 

fredag 12 september 2014

Smitten - Sparkling Orchid

Skimmerskuggan har traditionsenligt Holofredag och jag tänkte visa upp mitt andra lack från Smittens höstkollektion 2014, Sparkling Orchid
En stark rosalila färg som lättas upp av mängder av holomikroglitter. Kameran klarar som vanligt inte riktigt av allt bling men tro mig, detta är härligt glittrigt och lyser upp hösten. 

Jag lade ett fuchsiarosa lack i botten (Linda Johansens Paso Doble) och sen ett lager Sparkling... Två lager Seche Vite ovanpå för att göra lacket slätt.

Sol:


 Lampljus:
 En till solbild som visar hologlittret:

måndag 8 september 2014

Smitten - 131 Angstrom

Idag blev jag tvungen att göra en dubbel Blå Måndag hos NailMe!
Allt för att Smitten Polish gör så gudomliga lack! Jag fick lust att göra en Wayne's World och skrika "I'm not worthy!" när jag idag fick hem två lack från höstkollektionen.

Detta är alltså det ena, 131 Angstrom. Jag tänker anta att det handlar om en våglängd som ofta återges i teal (inom astrofysik). För - ja, ni kan ju se lacket på bilderna. En Ångström är för övrigt 10−10 m, enheten är döpt efter svenske fysikern Anders Jonas Ångström (jo, jag är naturvetare...däför tyckte jag namnet var extra skoj)

Tealblå alltså, med en del gröna toner och massor av mikroglitter. Grymt vackert!

Jag ville säkra upp här så därför la jag ett lager av a englands Saint George som bas och sen ett lager 131 Angstrom, allt toppat med två lager Seche Vite så det blev slätt. Inga problem med formulan.

Dagsljus:

 Lampa:


In English
Today I had to make a double Blue Monday at NailMe!
All because of Smitten Polish making such divine polishes! I was greatly tempted to do a Wayne's World and just scream "I'm not worthy!" when I today received two polishes from the new autumn collection.

So, this is one of them, 131 Angstrom. I'm just supposing that the name relates to the wavelength that is typically colourized in teal. Because - well, you can see the polish in the pictures. One Ångström corresponds to 10−10 m, it's named after the Swedish physicist Anders Jonas Ångström.

So, teal blue, with some green shiftings and  lots and lots of micro glitters. So beautiful!

Smitten - Ker-Bloom

Blå Måndag hos NailMe!


Och eftersom september bjudit på vackra soliga höstdagar så var det väl ett självklart val med blå holo?
Detta är vacka Ker-Bloom, från Smittens vårkollektion 2014. Härlig himmelsblå och tjusiga regnbågar. Det är faktiskt himla vackert!
Just denna manikyr hade jag när vi firade bröllopsdag så för sakens skull sitter ett annat Smitten-lack på ringfingret, nämligen silverglitterholot This is my tiara!

Jag har tre lager här, som vanligt toppade med Seche Vite. Inga problem med formulan, bara att lacka på och njuta av resultatet.

Inomhusljus:
 Sol?

fredag 5 september 2014

Darling Diva - Bella Donna

Till veckans Holofredag hos Skimmerskuggan har jag en riktig skönhet; Darling Divas Bella Donna från kollektionen The White Witch 2014, inspirerad av Stevie Nicks.
I princip hela kollektionen är jättesnygg men den här är ändå med och strider om en topposition. En ljuvlig violett med galna glödande regnbågar.  Tyvärr ville solen inte visa sig när jag hade denna manikyr men lampbilderna överdriver faktiskt inte alls.

Tre lager med Seche Vite som topplack.

Dagsljus:

 Vitt lysrör:
 Starkt lampljus:


In English
For today's Holo friday at Skimmerskuggan I have a real beauty; Darling Diva Bella Donna from  The White Witch Collection 2014, inspired by Stevie Nicks.
The collection is as a whole very nice but this one is anyhow one of the top polishes. A lovely violet with crazy, glowing rainbows. Unfortunately there was no sunshine available when I was wearing this but the two last pictures does not exaggerate. 


tisdag 2 september 2014

Isadora - Dynamic Purple (med NfuOH)

Här har vi i basen ett lite småtrist lack som jag bestämde mig för att liva upp lite, i alla fall jag tyckte att det vart lyckat. Jag tror detta kan ha släppts 2011 och i sig är det ett mörkare lila lack, varken mer eller mindre. I flaskan ser man tydligt ett blått skimmer men det är inte alls synligt på naglarna. Här ser ni två lager i dagsljus:


Sen lade jag på ett lager av NfuOh 51 och då hände det grejor.
I sig är 51 flagor i guld/koppar/grönt i en skir lila bas.
På naglarna blir den här kombinationen riktgt tjusig: grundfärgen blir rödare och varmare och guldflagorna ger det en glammig vampighet som jag verkligen gillar.

Dagsljus:

 Lampa: