fredag 29 november 2013

a england - Princess Tears

Holoooooo! Freeeedag!
Här har vi ett svagt holografiskt lack från a englands The Legend-kollektion. Jag vet att många tycker det är för mesigt i färgen men dagar när jag bara vill ha nåt på naglarna som ser professionellt ut så är jag väldigt nöjd med detta. Svagt grårosa som skimrar upp i lila och grönt när det får lite bättre ljus.
Inköpt via NailMail om jag inte missminner mig helt.

Tre lager har ni här, som vanligt toppade med Seche Vite.

Vanligt lampljus:
Med blixt:

torsdag 28 november 2013

Smitten Polish - Sleigh ride

Och här kommer ett Smitten som faktiskt inte hör till holokollektionen utan ett jullack.
Jag ska säga att jag blev lite överraskad av detta lack, jag hade trott det skulle vara betydligt mer rött men det är faktiskt rosa. Så detta får bli mitt bidrag till veckans Rosa Torsdag

Detta ska vara ett rött jelly med rosa skimmer oavsett att jag mest ser det rosa. Lite saftsåsrosa sådär, om jag ska associera lite fritt. Inte riktigt min favoritnyans även om den är helt ok.

Tre lager med ett lager Seche Vite.

Med blixt:
 Under stark lampa:

Jag har inhandlat tredje och sista delen i Sara Bergmark Elfgrens och Mats Strandbergs Cirkeln-trilogi. 800+ späckade sidor. Så om jag inte hörs av på bloggen vet ni vad jag är upptagen med :)

tisdag 26 november 2013

Cirque - Curiosity

Jag deltar i röd tisdag hos Nerd Colours igen.
Denna gång med ett lack jag shoppat från Edgy Polish
Lacket är förstås, och enligt mig onödigt, parfymerat, men det är också en väldigt trevlig ljus röd med guldskimmer. Passar ju alldeles utmärkt att presentera såhär i juletider, alltså. Habegäret väcktes när jag såg det presenteras här av Nail Lacquer Love.

Här har jag lagt på tre lager, toppat med Seche Vite.

Inomhusljus samt med blixt::

Jag börjar känna behovet av att lysa upp novembermörkret med lite färg nu faktiskt.
På söndag är det faktiskt december, känns lite smågalet faktiskt. Inte alls långt till jul.
Nu har jag två amaryllisar, den mycket tjusiga mörkröda Carmen och en vit som än så länge bara är ett par blad. Idag shoppade jag dessutom Stiltonost, är inte det också lite juligt?

Men först ska jag ta igen min sömnskuld, den är rätt massiv efter en trevlig helg med teaterbesök och övernattning hos kompisar.

fredag 22 november 2013

Smitten Polish - Harold's Crayon

Det är fredag och holofredag! Förstås. Lite regnbågar kan behövas nu i gråa regniga november.

Ytterligare ett (nähä?) hololack från Smitten Polish, denna gång vackert rödlila Harold's Crayon. Förstås ljuvligt. Färgen är lite mörkare i flaskan än på naglarna så dagens klädmatchning blev inte hundra men vem bryr sig när det ändå är såhär fint.

Två lager är vad ni ser här, toppade med Seche Vite. Ingen sol idag så ni får nöja er med lampregnbågar.

I inomhusljus:
 I starkt lampsken:
 Med blixt:
Jag har också lockat in kollegor i Smittenholomissbruket. Får väl se vad de säger.

onsdag 20 november 2013

Smitten Polish - Enchanted Forest

Grön onsdag!
Och här är ytterligare ett lack från Smittens magnifika holokollektion A unicorn ate my crayons.
Den här är som en ljusare och mycket mer holografisk version av a englands Saint George.
Det vill säga hur snygg som helst. Lacket skimrar precis som en förtrollad skog om inte annat borde göra. Tealgrönt som skimrar upp i blått och naturligtvis regnbågar när den får chansen.
Tre lager ser ni här, allt toppat med Seche Vite.

Inomhusljus:
 Under lampa:
 Med blixt:

tisdag 19 november 2013

OPI - Kennebunk-Port

Nerd Colours har instiftat en dag för den (misstänker jag) vanligaste lackfärgen - rött! Så, röd tisdag alltså. Jag begår debut med ett mörkare rött krämlack från OPI:s kollektion Classics.
Det är helt enkelt ett mörkare rött/vinrött krämlack, varken mer eller mindre. Snyggt och glossigt så har man inget innan så är detta inget dumt alternativ. Den översta bilden i dagsljus är den som bäst återger hur det ser ut.
Här ser ni två lager. Inga konstigheter vid appliceringen.

I dagsljus:
 I solsken:
 Under stark lampa:

fredag 15 november 2013

Lilypad Lacquer - Lilac Lovely

Holofredag! Men ingen sol! Så regnbågarna är lite dämpade. Dock har holofredagens Skimmerskuggan hittat sol till sitt bidrag idag.

Det här är faktiskt en förtjusande färg, som syrener dessutom. Så namnet stämmer rätt bra.
Formulan var dock lite tråkig, jag blev förvånad eftersom LL brukar ha bra lackegenskaper annars. Det ville valla sig, speciellt på nageltipparna, och tog väldigt lång tid att torka även med Seche Vite. Tre lager krävdes för täckning.

Inomhusljus:

 Under stark lampa:
 Med blixt:

fredag 8 november 2013

Smitten Polish - What Sorcery is this?

Idag kommer jag med en riktig skönhet till Holofredagen, som vanligt med Skimmerskuggan som förtjänstfull värdinna..
Det här är en av Smitten Polish Halloween Holos från i år. Och VILKET LACK!
Wow. Lätt topplistematerial för finaste lacken nånsin. Det hjälper ju att jag är svag för den här sortens lila färg men wow igen. Och regnbågarna! Första gången Noelie la ut en bild på sin Smitten-FBsida på detta så visste jag att jag var tvungen att skaffa det - och det gjorde jag så fort det dök upp i hennes Etsybutik. Regnbågarna är helt galna och ser ut att vilja spränga flaskan - och de finns kvar när lacket hamnar på nageln. Jag säger som det heter - what sorcery is this? Jag är i alla fall förtrollad.

Här har jag lagt tre lager men det hade nog räckt med två, toppat med Seche Vite. Perfekt formula är det dessutom! Vad finns att inte älska?

I starkt lampljus. Kolla regnbågarna! Magiskt!

 I mer vanligt inomhusljus. Fortfarande jättesnyggt.
 Med blixt. Lacket är blåviolett som på bilderna ovan, inte blått, men jag ville visa mer av regnbågarna.

onsdag 6 november 2013

China Glaze - Glittering Garland

Grön onsdag! Och här kommer ännu ett jullack från CG:s julkollektion 2011 Let it snow! (jag sa ju att jag köpte ett helt gäng från den), mörkgröna jellyn Glittering Garland. Mörkt mossgrön med ljusare, lite gultonade gröna glitter i.
Jag tycker den är riktigt fin och lite vampig sådär.

Tre lager har jag här och de behövs. Man får vara lite försiktig när man lackar eftersom det kan bli kala fläckar men inte så det stör. Seche Vite ovanpå.

Inomhusljus:
 Med blixt:
 I lampsken:

Ja, jag startar väl julen lite smått här med jullacken, det är så trist och mörkt ute nu. Och idag köpte jag säsongens första amaryllis, en mörkröd av sorten Carmen.

söndag 3 november 2013

China Glaze - Jellymacka Ring in the red/Poinsettia

Jag är alldeles för otålig för att hålla på med nail art och sådant som innebär en massa småpill (fast jag kan också vara totalfokuserad på saker i andra sammanhang). Det mest avancerade jag har gjort med naglar är väl lite olika jellymackor, vilket faktiskt inte är avancerat alls utan bara en fråga om att hitta bra kombinationer. Det här är den jag är mest nöjd med, vackert röd.
Båda lacken är från China Glaze julkollektion 2011, Let it snow! Köpte ett helt gäng av lacken från den. Ring in the Red är helt enkelt rött glitter medan Poinsettia (det är engelska för blomman julstjärna, för övrigt) är en röd jelly. Jag vet faktiskt inte hur det ska översättas men jag vill kalla Poinsettia för candy apple red. Tänker också på äpplet i Disneys Snövit.
Har inget namn för denna kombo men överväger Sparkly amaryllis. Det röda är likt den klassiska amaryllisen och jag gillar verkligen amaryllis, brukar ha i flera olika färger. Varje år försöker jag hitta den limegröna Limone (nåt år kom en kollega med den, hon hade råkat se en när hon gick förbi en blomsterhandel. Så min besatthet är känd...) och sen är jag förtjust i de tvåfärgade också.

Hur som helst.
Här har jag ett lager Poinsettia, ett lager Ring in the Red och ytterligare ett lager Poinsettia. Alltihop toppat med Seche Vite. Det ser lite prickigt ut på bilderna men egentligen skimrar det bara vackert rött i jellyhavet.


Inomhus:
 Med blixt:
 I starkt lampljus (och bästa bilden):

lördag 2 november 2013

Zoya - Blaze

Holofredag igen! Men ingen sol för att visa upp det vackra holoskimret som faktiskt finns i det här tjusiga lacket. Blaze var en del av Zoyas julkollektion 2012, Ornate.

En vacker kall röd/vinröd och som sagt, egentligen är det ett vackert holoskimmer i den.
Här ser ni två lager men jag tror jag borde haft tre.

I dagsljus:

 Under stark lampa: