onsdag 31 juli 2013

Maybelline - Hyper Jade Greenwich

Ja, detta är mitt första bidrag till Karins Gröna Onsdag.
Förutsatt att inget mer hinner gå fel, alltså... Jag hade bestämt att jag ville ha ett jadegrönt lack så jag tänkte plocka fram en gammal goding, OPI Jade is the new black. Det lacket hade skiktat sig, inte med färg nedtill och klart upptill som lack brukar bli utan själva färgen hade blivit en gradient i flaska; mer blågrönt upptill och gulgrön nedtill. Jag lyckades inte heller få dem att bli ett igen trots skakande.Har nån annan råkat ut för nåt liknande?
I alla fall. Nähä. Rotade runt i Helmern och fiskade upp ett otestat jadegrönt, Color Club Edie. Kul! tänkte jag.
Men nä igen. Hemsk formula. Efter tre lager var det fortfarande skirt och dessutom flammigt, hade det åtminstone bara varit skirt hade det väl gått an. Bara att ta bort igen. Mer kringrotande i Helmern och detta lack dök upp, present från ett par kompisar, som jag nästan hade glömt. Och då, till sist.

Ett högblankt och tjusigt lack, Seche Vite behövdes absolut inte för glansen. Här är det tre lager men med lite kortare naglar klarar man sig antagligen med två, inga problem alls med appliceringen.

 Här syns det i gråregnigt ljus:
 Här i lampsken:

Överlag ett väldigt trevligt lack och jag gillar färgen väldigt mycket. Det är sällan jag själv köper nagellack från de stora sminkmärkena faktiskt, det är mest Isadora som då och då hamnar på inköpslistan i så fall. Ja, och apropå inköpslista så har jag verkligen inte hållit köpstoppet sådär jättebra....

Idag kom dessa två skönheter från Edgy Polish, a englands Rose Bower och Darling Divas Little Red Corvette. Plus att jag igår kan ha råååkat inhandla två av Smitten Polish nya lack... det enda karaktärsstarka där var att bara köpa två när det var både fina färger och roliga namn.

måndag 29 juli 2013

Smitten Polish - Naiad

Och idag är det blå måndag, i tid och allt.
Här är ytterligare ett lack från min Smittenbeställning.
Och jag vet inte om det är fel på mig eller om det beror på färgerna jag har skaffat (mest pastelliga) men jag har alltid lite besvär med Smittenlacken, de vill gärna bli lite strimmiga och ojämna men jämnar till sig när jag toppar med Seche Vite. Och de är ju oavsett så fina så jag får ta det extra krånglet helt enkelt.

Det här är tre lager av Naiad och det är ju ett jättetjusigt lack i pastellig turkos (med diskreta droppar av grönt) och rosa skimmer. Skimret vill inte riktigt komma ut och leka på bilderna men man kan i alla fall ana det.
Första bilden är i lite gulaktig inomhusbelysning:
 och en utomhusbild, som så det var idag med regntunga skyar
 och här i en lite starkare lampa där jag försökt locka fram skimret. Här syns också den gröna sidan av lacket tämligen väl:
Snyggt och somrigt! Muntrar upp med den där lite sorglösa färgen.

Man vill ju hålla kvar sommaren en stund. Jag tycker i och för sig att det är finast med en riktigt vacker höst eller blommande vår/försommar men ibland är det så otroligt skönt med hela sommarkoncepet: ljuset, grönskan, bara dra en klänning över huvudet och vara klar att gå, förhoppningsvis lata dagar i gott sällskap... men nu ska jag avsluta detta innan jag börjar kanalisera Tomas Ledin ;)

fredag 26 juli 2013

Cirque - Lonesome George

Dags för holofredag! Denna gång med Cirques Lonesome George, som är ett mellangrönt lack som gnistrar till i guld och rött i solen. Detta köpte jag från Edgy Polish efter att shopen haft en tävling med manikyrbilder och jag tyckte denna var jättesnygg där. Och jag gillar verkligen grönt. Det är lite segt att lacka med men täcker snällt efter tre lager. Det märkligaste är att man har parfymerat lacket och det luktar verkligen märkligt, min näsa känner typ pepparmint, Yes diskmedel och lösningsmedel. Det sistnämnda är väl kanske ganska givet, förstås.

I skugga  blir lacket en ganska kall grön som också är snygg. En del hololack lider ju av att de ser ganska mesiga och trista ut när det inte finns sol.
 I solen skiner det upp och man kan se det fina holoskimret värma upp färgen

Förutom den märkliga parfymeringen så gillar jag detta lack och det matchar fint till min klänning dessutom. Jag försökte ta en bild på naglarna ihop med min grönögda katt men hon ville absolut inte veta av några såna dumheter så hon satte sig i balkonghörnet och tjurade.

tisdag 23 juli 2013

Contrary Polish - Santorini Vivid Lacquer - You are NOT my Nemesis

Det här skulle egentligen ha varit mitt bidrag till veckans Blå Måndag men efter att jag och nätverket hade ett gräl blev det upplagt lite sent.
Vackert blå Santorini såg jag först hos Sminkan och även om den kändes lik NPB:s Bigger on the inside så ville jag ändå prova den och beställde den därför från Llarowe sist. De är faktiskt inte tvillingar upptäckte jag, Bigger... är en lite skarpare blå och har mer uppenbart silverskimmer. Båda är dock väldigt fina. Sminkans bilder är redan väldigt smickrande för det här lacket så jag tänkte testa att lägga lite glitter ovanpå - här Vivid Lacquers You are NOT my Nemesis. Det var ett lack jag bara var tvungen att ha oavsett; både katt på flaskan och ett namn inspirerat av Joss Whedons Dr Horribles Sing-a-long-blog! så vips låg den i en varukorg på Egdy Polish. Jag har länkat till lacket men det är silver- och turkosa glitter/flakes i en klar bas. Mycket snygg på blått, har också haft den på Isadoras Miami Blue med mycket lyckat resultat.
Jag blev faktiskt väldigt nöjd med detta också. På första bilden syns det i dagsljus, med (naturligtvis) lite katthår som accessoar.
Nedan är bilderna tagna i starkare ljus (tyvärr ingen sol idag) och då blingar det till ordentligt. Jag har inte använt blixt på bilderna utan det är mest att det är ljuset som gnistrar till i glittret.
Jag blev väldigt förtjust i det, som nämnt. Precis vad man behöver en grå sommardag när semestern är slut.


söndag 21 juli 2013

Om man nu är lite spelnörd också

Helt OOT för nagellack men vi älskar ståupparen Dara O'Briain. Här är ett helt hysteriskt klipp där det räcker med att ha spelat spel typ en gång för att man ska vika sig av skratt:

http://youtu.be/yKIiUsbOO24

Nail Pattern Boldness - Inner beauty is for amateurs

Det här lacket överraskade lite, jag hade trott att det skulle vara ett lite kallare rött jelly. Istället fick jag ett, visserligen blåbaserat, ganska blodigt rött istället, proppat med glitter. Och jag gillar verkligen iridiscerande glitter så jag klagar inte. Däremot kan det säkert bli spännande att ta bort sen.
På bilderna har jag två lager Inner..., ett lager av NPB:s egna Glitter Food och ett lager av Seche Vite, ändå kan man lite svagt känna att ytan är lite skrovlig.
Utan överlack var det som att ha ett strukturlack.

Översta bilderna är hur lacket ser ut inomhus:


Här syns det i solen:
 Som vanligt är det hopplöst att göra glittret rättvisa på bild men det här är i alla fall ett väldigt fint lack som får det där lilla extra av glittren.
Och om nån är känslig kan det nämnas att manikyrerna kommer vara lite ostädade tills dess att jag äntligen har beställt en ny korrigeringspenna. Detta lack hade en bra formula som var lätt att lacka med så det är inte det som är problemet :)

Jag har förstått att lackbloggare också ofta gillar katter så jag får väl kasta ut en bild på en av mina. Jätteledsen katt här som rivit ner en av de stora porslinsblommorna och nu vill komma till nåders igen.

lördag 20 juli 2013

Smitten med Smitten

Jag gjorde mitt första Etsyinköp någonsin strax före semestern och beställde ett gäng lack från Smitten Polish, ett amerikanskt "indiemärke".
I Sverige säljs det vad jag vet bara av Edgy Polish, http://www.edgypolish.com/, som är en utmärkt butik men som inte hade alla de Smitten jag var ute efter.
Noelies egen butik finns här
Här är hela beställningen som kom:
Nerds! Redux, The Isabella Emerald, Sunken Galleon, Naiad och I want it now.
Jag har använt flera men har inte tagit några bilder. I want it now är en färg som är på utgående, nu var den inte kvar i Etsyshoppen längre, och den var magiskt vacker. I nån saga jag läste nån gång fanns en trädgård som var helt gjord av ädelstenar och det lacket är som man kan tänka sig en smaragdväxt. Djup, glitter och glimmer alltså. Måste ta en bild senare...

Uppdatering: I want it now finns nu i butiken igen. Tro mig, om du gillar gröna lack är detta ett måste. Själv ska jag fundera över det nya gröna lacket Eleka namen som också ser väldigt trevligt ut... 

fredag 19 juli 2013

Nail Pattern Boldness - Bigger on the inside

För att fylla ut bloggen lite till kommer här ett inlägg med en bild från i våras. Och ja, jag vet, mycket ostädad manikyr.,
Jag gillar verkligen den brittiska TV-serien Dr Who och det var väl det som först fick mig att hitta detta lack.
Dock, det är faktiskt otroligt fint och har mycket djup i sitt blå. Bigger on the inside refererar till Dr Who och hans rymdskepp/tidsmaskin som är en s.k Tardis, som självklart är mycket större på insidan an vad man ser utanpå. Hans variant har tagit skepnad av en gammal polistelefonkiosk, som är blå. Det ska sägas att Tardisen är ganska mycket mattare blå än det här lacket men kastar vi in stjärnhimlar och rymd i ekvationen tror jag att vi kan acceptera detta ändå; djup kungsblå med silverskimmer. Lacket köpte jag via Llarowe.

Första gången jag hade det lade jag ett mörkblått lack i botten, underkläder alltså, men det behövs faktiskt inte upptäckte jag sen. Tre lager och du är "good to go".
Med fantastiskt blå naglar.

Girly Bits - Bachelor's Button

Mitt allra första inlägg!
En tanke var alltså att debutera med Holofredag, mycket för att jag är väldigt förtjust i regnbågarna den sortens lack har. 
För er som inte har sett denna så kan ni ta en t
itt här:
http://skimmerskuggan.blogspot.se/search/label/holo-fredag
 Och förstås har jag lyckats välja ett lack som det var helt omöjligt att få fram den rätta färgen , och på en dag när det är snålt med solsken för att locka fram de där regnbågarna. Det suddiga fotot är med för att i alla fall lite visa upp skimret. 

Detta är alltså Bachelor's Button från Girly Bits, ett märke jag aldrig testat innan. Just denna flaska har jag köpt hos Llarowe.
Färgen är egentligen en mjuk violblå, det vill säga att färgen är mer lila än den ser ut här.
Formulan var bra, tre lager här och sen ett lager Seche Vite ovanpå. Holoeffekten försvann inte med överlacket.